Het belang van een strategisch ingericht magazijn.

Jouw magazijn, de werkomgeving waarin dagdagelijks allerlei handelingen plaatsvinden.  Goederen die geleverd worden.  Controle van inkomende goederen om ze daarna te stockeren.  Het picken van goederen voor bestellingen.  Eventueel moeten deze goederen langs de inpakzone om uiteindelijk jouw magazijn te verlaten.  

Dus een hele reeks aan handelingen die in eender welke fase voor vertraging kunnen zorgen als de werking niet efficiënt gebeurt.

Waarom optimalisatie in het magazijn een kostenbesparing is!

Gebruik maken van niet aangepaste magazijnstellingen waardoor er veel “lucht” gestockeerd wordt, kost geld.

Producten die niet op hun plaats staan, veroorzaken chaos in het magazijn.  En chaos zorgt voor fouten die invloed hebben op jouw klantenrelaties.

Orde en netheid zorgen voor efficiëntie in het magazijn.  

Als alle producten op hun plaats worden gezet, gebeuren er minder fouten bij het picken van de goederen.

Efficiëntie zorgt voor een veilige werkomgeving.

Producten die op hun plaats staan en niet in de gangen zorgen dat de medewerkers en trucks om een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren.

Een veilige werkomgeving zorgt voor tevreden medewerkers.

Medewerkers die niet over hun schouder moeten kijken of alles in orde is, voelen zich beter, minder discussie, kortom een betere sfeer.

Optimalisatie van je magazijn is een win voor iedereen.

Je bespaart kosten door je magazijn te optimaliseren, je efficiëntie te versterken en je veiligheid te maximaliseren.

Tevreden werknemers werken sneller.

Als er geen reden is om over je schouder te kijken en je enkel moet focussen op je werkzaamheden, zal dit onbewust sneller uitgevoerd worden.  Er zijn toch geen mankementen waarmee je constant rekening moet houden.

Wil jij kosten besparen door te investeren in je magazijn?

Onze magazijnspecialist staat klaar om samen jouw magazijn naar een hoger niveau te tillen.  Contacteer haar voor een kennismaking en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Download onze brochure "Magazijninrichting"